streck bollar

Ella 30 år

Grattis Daniella som fyller 30 år idag den 8 februari.

Hej alla läsare!

I söndags skrev jag ett kändisbrev till Björn Bjelfvenstam som spelade Verner i serien 'Tre Kronor' från 90-talet. Det är en såpopera som utspelar i den påhittade förorten Mälarviken. Där följer man olika familjers liv i förorten. Serien får sitt namn från en idrottssal som i serien heter Tre Kronor.

En karaktär som jag gillar är Hans-Åke "Klimax" Wästberg spelad av Niclas Olund. Han är en snygg blond kille som av misstag blir skjuten av sin far Hans då han försöker råna postkontoret. Det gör att Klimax får en ryggmärgsskada och hamnar i rullstol.

En ryggmärgsskada kan ha olika effekter på folk. Om du skadar den ordentligt kan du förlora förmågan att röra vissa delar av kroppen. Ju länge upp på ryggen man skadas desto mindre av kroppen kan man röra sig med. Klimax ryggmärgskada var så pass långt ner på ryggen att han fortfarande kan använda armarna och överkroppen men kan tyvärr inte längre gå.

 

Klimax hamnar sedan i rullstol. När han får komma hem, visar det sig att Bimbo är gravid, och de bestämmer sig för att behålla barnet, som efter födseln får namnet River.

I säsong tre gifter han sig med Bimbo, och de är båda lyckliga då de är gifta och fått barn. Men giftermålet slutar tragiskt, då Bimbo omkommer i en bussolycka. Detta tar hårt på Klimax, som inte vill träffa någon annan tjej. I säsong sex blir han dock tillsammans med Pamela, som han även skriver en låt till. I serien såldes låten till Arvingarna, som faktiskt också spelar den på riktigt.

Klimax blir förkrossad när Pamela vill göra slut, då hon kommit på att hon är homosexuell. Detta tar hårt på Klimax, som tar River och flyttar till Linköping i säsong sju, för att studera till civilingenjör.

 

Kanske kommer att skriva om fler karaktärer jag får se :)

 

Tack och hej leverpastej

 

ANNIE med bla. jamie foxx och Cameron Diaz

 

"ANNIE är en föräldralös flicka som bor hos en elak styvmor, tillsammans med andra barn i samma situation. Hennes liv förändras dock när hon möter den ensamme, stenrike borgmästarkandidaten, Benjamin Stacks"

 

Jag ska gå på bio ihelgen och se remaken på musikalen Annie! Jag har inte sett orginalet men jag älskar film så den är nog jätte bra tror jag! 

Sällskap till bion får jag av min vän Sally, Ska bli jätte kul att få se bio tillsammans.

 

Jag brukar alltid äta biochips och antingen en Festis till det eller en Cola.

 

Kommer att göra en reccension av den här filmen efter att jag har sett den, återkommer då med den hit till bloggen! :)

 

Tjaaa tjaaa bloggen vi hörs

Daniella Ella